Vorming en ontmoeting

Infosessies

Huis van het Kind organiseert i.s.m. haar partners (mutualiteiten, gezinsbonden, scholen, CGG…) verschillende infosessies voor de ouders van deze leeftijdsgroep (18 +)

Meer info:

Huis van het Kind Berlare
Molendreef 19
052 43 25 44

Gezondheid

JAC | onderdeel CAW

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? …
Je kan bij het JAC terecht met elke vraag

Meer info:

JAC Dendermonde
Onze-Lieve-Vrouw Kerkplein 30,
9200 Dendermonde
0473 83 56 73

CAW Oost-Vlaanderen

Een CAW is een Centrum Algemeen Welzijnswerk.  Iedereen kan er terecht met om het even welke welzijnsvraag. Zit je midden in een echtscheiding? Loopt de bezoekregeling niet zoals je zou willen? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen? Enz.
Onthaalhulpverleners zetten samen met jou alles op een rij en verkennen mogelijke oplossingen en antwoorden.

Meer info:

CGG Waas en Dender

Een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) is een gespecialiseerde dienst die ambulante hulpverlening biedt aan mensen met psychische problemen.

Meer info:

078 35 34 35

CGG Waas en Dender | vroeginterventie

Vroeginterventie is een kortdurend begeleidingsaanbod voor jongeren (12-25 jaar) die regelmatig gamen, gokken of genotsmiddelen gebruiken. Het heeft tot doel om dit thema bespreekbaar te maken en risico’s te beperken.
Zowel jongeren als hun omgeving kunnen bij ons terecht voor advies en ondersteuning.

Meer info:

Vroeginterventiewerker
Eva Van Hoecke
0472 37 50 87
078 35 34 35

Onderwijs

Hoger onderwijs

Na de middelbare school kan je kiezen om het werkveld in te gaan, ofwel kies je voor een hogere opleiding. Zo heb je de mogelijkheid om beroepsonderwijs te volgen, een graduaats -, bachelor -, of masteropleiding.

Ondersteuning

Groeipakket

Het Groeipakket is het geheel van gezinsbijslagen (de vroegere kinderbijslag) en andere financiële tegemoetkomingen die de Vlaamse overheid voorziet op maat van elk kind in elk gezin.

Meer info:

Indien er nog vragen zijn, kan je deze stellen in het Huis van het Kind of in het Sociaal Huis

Mutualiteit

Er zijn verschillende mutualiteiten of ziekenfondsen in België. Zij beheren de verplichte ziektekostenverzekering.

Meer info:

Ga langs bij jouw mutualiteit of bekijk hun website met alle mogelijke voordelen.

Sociaal Huis

In het Sociaal Huis vindt je steeds een luisterend oor en er wordt  samen een oplossing gezocht voor jouw persoonlijke – of gezinsproblemen, net zoals financiële problemen.

Meer info:

Sociaal Huis Berlare
Baron Tibbautstraat 29a
9290 Berlare
09 326 97 10

Vrije tijd

Internet en gamen

Internet is alomtegenwoordig. Door te surfen kan je snel en handig informatie vinden of leuke websites bezoeken. Ook heel wat hedendaagse communicatie verloopt via het internet en apps zoals messenger en whatsapp. Naast de vele voordelen die internet met zich meebrengt, is het belangrijk aandacht te zijn voor mogelijk gevaren. Met wie gaat je kind om en wat gebeurt er met foto’s die je online zet? Is het gebruik van een webcam veilig, en waarom gebruik je een webcam?

Meer info:

Ouders
Mediaopvoeding

Bibliotheek

In de bib kan je terecht voor allerlei boeken per leeftijdscategorie.
Daarnaast kan je in de bib van Berlare ook binnen – en buitenspeelgoed uitlenen in de speelotheek. Van verkleedkledij tot educatieve spelen.

Meer info:

Bib Berlare
Dorp 101a
9290 Berlare
052 43 25 55

UiT-Pas

UiTPAS is een spaarkaart voor vrije tijd. Iedereen kan de UiTPAS gebruiken voor cultuur, sport en ontspanning: film, toneel, dans, sportclub, cursussen … Bij elke activiteit spaar je punten. Die punten kan je ruilen voor gratis tickets, kortingen of andere cadeaus.
De UiTpas kan je aanvragen bij de volgende gemeentediensten: bib Berlare, dienst vrije tijd, CC Stroming en dienst citymarketing.
In het Sociaal Huis kan je terecht voor een UiTpas met kansentarief.

Meer info:

Dienst recreatie en onderenemen | gemeente Berlare

Bij de dienst vrije tijd kan je in de paas – en zomervakantie terecht voor sportkampen. Vanaf de eerste kleuterklas is het mogelijk om deel te nemen.
In de zomervakantie is er ook speelpleinwerking.

Meer info:

Dienst recreatie en ondernemen
Donklaan 123
9290 Berlare
052 43 25 60

Verenigingengids Berlare

Ben je op zoek naar een sportieve, culturele of speelse vereniging voor jouw kind? In de verenigingengids van Berlare vind je meer dan 128 verenigingen terug. Waaronder ook verschillende verenigingen met een jeugdwerking.

Meer info: